Jäätalvi 2023-2024

Aloittaja Tuomas Romu, 23.10.2023, 22:54:14

« edellinen - seuraava »

Janne-Petteri Kumpulainen

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 28.12.2023, 21:31:22 EDIT: Sama koskee myös Zeus of Finlandia Porttrafficin sekä Pilotonlinen mukaan.

Zeus lähti tänään klo 17 jälkeen liikkeelle Turusta ja näyttää menevän ensitöikseen auttamaan ainakin Enough Talkin lähdössä Raumalta.

Timo Heikkinen

Zeus of Finland poikkesi Kaskisissa ja näyttää jatkavan kohti Vaasaa. Voima lähti kohti etelää.

Pekka Laakso

#32
Mikäli Porttrafficia ja Pilotonlinea on uskominen, niin Urho olisi kohtapuoliin lähdössä... Virallista tiedotetta odotellessa.

Sekä eilisen eli keskiviikon jääkartan mukaan Perämeri on jo nyt kokonaan jään peitossa.
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Aleksi Lindström

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 04.01.2024, 14:10:21 Mikäli Porttrafficia ja Pilotonlinea on uskominen, niin Urho olisi kohtapuoliin lähdössä.

Minkälaisilla hakuparametreilla saat tuon infon näkyviin? En löydä kummastakaan palvelusta viittausta Urhoon.

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Aleksi Lindström - 04.01.2024, 14:37:44 Minkälaisilla hakuparametreilla saat tuon infon näkyviin? En löydä kummastakaan palvelusta viittausta Urhoon.
Pilotonlinen laivannimihaussa näkyy Urho lähtevissä, ja Urho löytyy Porttrafficissa viimeisimpänä saapumisajankohtana Helsinkiin. Saapumispäivänkin löytää Pilotonlinesta siinä samalla...
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Aleksi Lindström

Lainaus käyttäjältä: Pekka Laakso - 04.01.2024, 18:53:10 Pilotonlinen laivannimihaussa näkyy Urho lähtevissä, ja Urho löytyy Porttrafficissa viimeisimpänä saapumisajankohtana Helsinkiin. Saapumispäivänkin löytää Pilotonlinesta siinä samalla...

Kiitoksia, jo löytyy!

Pekka Laakso

#36
Ruotsissa Ale siirretään Vänern-järvelle, ja Atle on tullut sen tilalle Merenkurkkuun. Ymer on siirtynyt etelämmäs Skellefteån edustalle, ja Frej on tänään iltapäivällä aktivoitunut Luulajan väylälle. Sjöfartsverket väittää Odeninkin olevan jo avustamassa, mutta Oden näkyy olevan yhä Luulajassa Baltice.org mukaan yhä "Out of Operation" -tilassa.

"Isbrytarnas aktiviteter
Ale: På väg till Vänern
Atle: Assisterar i Norra Kvarken och norra Bottenhavet
Frej: Assisterar i norra Bottenviken
Oden: Assisterar i Bottenviken
Ymer: Assisterar i södra Bottenviken.

Scandica: Farledsarbete
Baltica: Farledsarbete"
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Hannu Sarell

Oliko niin, että ainakaan viime vuonna Vänernillä ei ollut juurikaan jäitä? Ei ainakaan murtajaa. Kohta Saksa haluaa Hansen takaisin...

Hannu Sarell

Hanse oli sinänsä mielenkiintoinen vuokraus, että normaalisti oli meillä käytössä. Sitten, jos Saksan rannikollekin tuli jäitä niin lähti sinne. Sellaisena jäätalvena olisi varmaan ollut käyttöä täälläkin?


Mika Honkonen

Nyt en taas käsitä että mitä tetristä arctia pelaa. Voima oli jo murtamassa ja palasi Helsinkiin. Nyt urho menee perämerelle ja arctian tiedotteen mukaan voima operoi Itäisellä suomenlahdella. Miksei voima voinut olla perämerellä ja urho suomenlahdella?
"When the weatherman issues a hurricane warning, there's a pretty good chance you're going to get your ass kicked"  Capt. Phil Harris

Pekka Laakso

#41
Lainaus käyttäjältä: Mika Honkonen - 05.01.2024, 17:03:41 Nyt en taas käsitä että mitä tetristä arctia pelaa. Voima oli jo murtamassa ja palasi Helsinkiin. Nyt urho menee perämerelle ja arctian tiedotteen mukaan voima operoi Itäisellä suomenlahdella. Miksei voima voinut olla perämerellä ja urho suomenlahdella?
Taitaa Håkansin Zeus of Finlandin jäänmurtosopimus vaikuttaa Väyläviraston päätösten taustalla - among other things.
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Petri Nummijoki

Varmaankin Voima katsotaan nykyään alakantissa olevaksi siihen nähden, mitä Perämerellä tarvittaisiin keskitalvella, vaikka ennen Otso-luokan valmistumista sekin on välillä Perämerellä palvellut. Jossain vaiheessa Perämerelle olisi siis joka tapauksessa pitänyt lähettää Urho ja/tai Sisu.

Mutta varmaankin Voima olisi riittänyt palvelemaan Merenkurkussa tai Selkämerellä, vaikka koko talven ajan eli paremminkin voisi kysyä, miksi Zeus ei olisi voinut aloittaa Suomenlahdella? Tietysti Zeus olisi riittämätön, jos ja kun Suomenlahti laajemmin jäätyy mutta olisihan Fennicassa ja Nordicassa sitä tilannetta varten reserviä ainakin ensi hätään.

Pekka Laakso

Lainaus käyttäjältä: Petri Nummijoki - 05.01.2024, 18:52:01 miksi Zeus ei olisi voinut aloittaa Suomenlahdella? Tietysti Zeus olisi riittämätön, jos ja kun Suomenlahti laajemmin jäätyy mutta olisihan Fennicassa ja Nordicassa sitä tilannetta varten reserviä ainakin ensi hätään.
Jotenkin olen saanut käsityksen, että Zeus of Finlandin jäänmurtosopimukseen olisi jollain tapaa merkitty pääasialliseksi avustusalueeksi Merenkurkku ja Selkämeri. Toisaalta onhan se toisinaan ollut tuuraamassa myös Suomenlahdella.

Mutta nythän Suomenlahdella on Calypso Saimaa-irtokeulallaan. AIS määränpään mukaan siirtyisi Loviisaan jäänmurtoon lähiaikoina.
Copyright © 2024 Hölynpöly. Kaikki oikeudet pidätetään.

Hannu Sarell

Urho kävi Kantvikissa ja Inkoossa avaamassa rännit. Arctic Aurora lähdössä, kun on jo hinaajatkin paikalla.