Säännöt & Ohjeet

Aloittaja Arttu Laaksonen, 13.10.2004, 20:50:06

« edellinen - seuraava »

Arttu Laaksonen

Foorumin säännöt
Ylläpito varaa täyden oikeuden muokata ja täydentää näitä sääntöjä tarpeen vaatiessa.

1 §
Jokainen uusi käyttäjä on heti hyväksymisensä jälkeen ylläpidon erityistarkkailussa. Mikäli viesteistä ilmenee, että käyttäjällä ei ole mitään annettavaa keskustelupalstalle, tai että hän rikkoo palstan sääntöjä, voidaan käyttäjätunnus poistaa ja/tai estää pääsy foorumille ilman varoitusta.

2 §
Maritimeforumilla tulee käyttää OIKEAA ETU- JA SUKUNIMEÄÄN. Keksityn tai virheellisen nimen käyttö johtaa tunnuksen poistamiseen ja mahdolliseen foorumin käytön estoon

3 §
Viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua. Chattaaminen ja muu jutustelu sujuu paremmin esim. foorumin yksityisviestein tai pikaviestiohjelmia käyttäen.

4 §
Monet keskustelunaiheet tulevat esiin kerta toisensa jälkeen. Kannattaakin käyttää hakutoimintoa ja tutkia vanhoja keskusteluja. Usein tietoa asiasta ja vastauksia kysymyksiin löytyy aiemmista keskusteluista.

5 §
Mikäli mieleesi tulee jotain sellaista kommentoivaa, mikä ei liity mihinkään olemassa olevaan keskustelun aiheeseen eikä sopivaa keskustelua aiheelle haullakaan löydy, avaa aiheelle uusi keskustelu. Vältä kommentteja, jotka alkavat lauseella "tämä ei liity kyllä tähän aiheeseen, mutta...". Ei ole mikään vääryys avata uutta keskustelua, jos mieleesi tuleva asia ei liity keskustelun aiheeseen etkä löydä aiheesta muutakaan valmista keskustelua, sillä ylläpito pystyy kyllä tarvittaessa jälkikäteenkin liittämään uuden keskustelun olemassa olevaan tapauksissa, joissa et itse sellaista löytänyt.

6 §
Otsikko on topicin, lehtijutun tai minkä tahansa kirjoitetun tuotoksen tärkein lause eikä suinkaan vähäpätöisin, niin kuin monet tuntuvat luulevan. Otsikon tehtävä on lyhyesti, mutta ytimekkäästi kertoa puheenaihe, mutta liian lyhyet otsikot jäävät usein vaille ydintä. Eli jos sinun on tarkoitus kirjoittaa juttu aiheesta "Gabriellan telakointi", kirjoita myös otsikoksi "Gabriellan telakointi" äläkä vain pelkkää sanaa "Gabriella" tai jos haluat kysyä "Mikä Rederi Ab Engshipin laiva on Turussa?" kirjoita se myös otsikkoon äläkä laita siihen pelkkää nimeä "Rederi Ab Engship". Älä varsinkaan aloita topicia jollain täysin aiheeseen kuulumattomalla otsikolla kuten "Kaislikossa suhisee". Otsikko kuuluu aloittaa isolla kirjaimella.

7 §
Viestien kieli- ja kirjoitusasun edellytetään olevan sellaista, että teksti on helposti luettavaa. Foorumissa on esikatselu-toiminto viestien oikolukemista varten.

8 §
Foorumilla ei sallita viestejä, jotka ovat herjaavia, uhkaavia, seksuaalisia, rasistisia, jonkun henkilön yksityisyyttä loukkaavia tai minkä tahansa lain vastaisia. Et myöskään lähetä foorumille mitään minkä tiedät olevan valheellista tai virheellistä. Tekijänoikeuksin suojatun materiaalin lähettäminen foorumille on kiellettyä mikäli et itse ole tekijänoikeuden haltija tai sinulla ei ole tekijänoikeuden haltijan lupaa materiaalin lähettämiseen. Spämmääminen, ketjukirjeet ja mainostaminen eivät myöskään ole sallittuja.

9 §
Käyttäjätunnus on vain henkilökohtaiseen käyttöön. Et saa käyttää toisen jäsenen tunnusta, etkä myöskään saa luoda kuin yhden tunnuksen itsellesi.

10 §
Ylläpito päättää harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.


Forumin ylläpitäjiä ei voida pitää vastuullisena keskustelualueella esitetyistä tiedoista eikä ylläpito takaa tietojen paikkansapitävyyttä. Viestin sisällöstä on vastuussa vain ja ainoastaan sen lähettäjä. Käyttäjien lähettämät viestit kuvaavat vain kyseisen yksilön mielipiteitä eivätkä millään tapaa foorumin ylläpidon kantaa. Jokainen jäsen on vain itse vastuussa viesteistään ja käytöksestään.

Ylläpidolla on täysi oikeus poistaa ja muokata viestejä sekä poistaa ja estää käyttäjätunnuksia, jotka rikkovat foorumin sääntöjä.

Tällä sivustolla ei ole mitään tekemistä minkään yhtiön tai yhteisön kanssa.Ohjeita foorumin käyttöön

 • Avatar

  Avatarin on henkilökohtainen kuvasi, joka näkyy viestiesi vasemmassa reunassa. Pienennä kuvasi kuvankäsittelyohjelmassa sopivan kokoiseksi, ennen kuin lisäät sen profiiliisi. Kuvan valinnassa saa käyttää järkeä, ts. ei mitään pornoa avatariksi.

 • Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste

  Maritimeforumin rekisteriseloste löytyy täältä.

 • Kuvien lisääminen

  Kuvien lisäämiseksi viesteihin tarvitset ensinnäkin kotisivutilaa, jonne sijoittaa kuvan. Kuvan lisääminen viestiin tapahtuu seuraavalla koodilla:


  [img]http://www.kuvasi-url-osoite.com/kuva.jpg[/img]


  (Osoitteeksi tulee tietysti kuvasi osoite). Älä laita viesteihisi kuvia, jotka ovat yli 600 pikseliä leveitä, sillä ne vaikeuttavat tekstin lukemista. Jos haluat näyttää isomman kuvan, on parempi laittaa linkki kuvaan url-tagia käyttäen.

 • Korjaukset viesteihin

  Jos viestiisi tulee virheitä, käytä muokkaa-toimintoa. Älä missään tapauksessa kirjoita erillistä viestiä, jossa vain korjaat aiempaa viestiäsi.

 • Linkkien muotoilu

  Käytä URL-tageja (postieditorin muotoilunappuloissa toisessa rivissä toinen vasemmalta) ja kirjoita haluamasi osoite tagien väliin seuraavasti:


  [url]http://www.maritimeforum.fi[/url]


  Ylläoleva näkyy viestissä tällaisena:
  http://www.maritimeforum.fi

  Jos linkki on pitkä tai et muuten halua sitä näkyviin, voit tehdä näin:


  [url=http://www.maritimeforum.fi]Linkki[/url]


  Ylläoleva näkyy viestissä näin:
  Linkki

 • Signature (allekirjoitus)

  Signaturessa ei sallita bannereita eikä mitään muita kuvia lukuunottamatta hymiöitä. Tämä siksi, että isot kuvat häiritsevät foorumin lukemista. Tekstiä signaturessa saa olla korkeintaan 5 riviä.

 • Tekstin lainaaminen

  Kun haluat lainata jotain toista viestiä omassasi, voit käyttää Lainaa/Quote-toimintoa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että lainauksia voi myös lyhentää. Ei ole mitään mieltä lainata koko viestiä ja näin ollen toistaa se uudestaan threadissa, vaan onkin suositeltavaa lainata vain ne kohdat joihin omassa viestissäsi puutut.

  Jos lainaat jonkun ulkopuolisen lähteen, kuten esimerkiksi lehden, tekstiä suoraan, eroita lainaamasi teksti muusta tekstistä kursivoinnilla. Ulkopuolisen lähteen uutisia lainattaessa suositeltavin menettelytapa on kirjoittaa viestiin lyhyt referaatti uutisesta ja osoittaa linkki alkuperäiseen lähteeseen. Lisäksi voit lainata suoraan oleelliset kohdat.

 • Tittelit

  Kirjoittajat luokitellaan foorumilla (merenkulkualueille) kirjoitetun viestimäärän mukaan vaihtuvilla titteleillä joita ovat:

  Varustaja = Ylläpitäjä (administrator)
  Luotsi = Valvoja (moderaattori)
  ----------------------------------------------
  Maakrapu 0-19 viestiä
  Messikalle 20-49 viestiä
  Puolimatruusi 50-99 viestiä
  Matruusi 100-199 viestiä
  Pursimies 200-299 viestiä
  Perämies 300-449 viestiä
  Försti 450-649 viestiä
  Siiffi 650-999 viestiä
  Kippari 1000- viestiä

  Hienoista titteleistä huolimatta muutama kymmentä asiallista viestiä pitkän ajan kuluessa lähettänyt messikalle nauttii foorumilaisten keskuudessa paljon suurempaa kunnioitusta kuin kuukaudessa tuhat yksirivistä sisällötöntä ja lähinnä hymiöistä koostunutta viestiä lähettänyt kippari. Tittelien on annettava nousta itsestään ajan kuluessa eikä korkeampaa titteliä saa jahdata massapostittamalla hyödyttömiä viestejä.

 • WAP
  Foorumin selailu onnistuu myös WAPilla.

  Jos puhelin tukee WAP2-protokollaa, onnistuu myös sisäänkirjautuminen ja viestien lähettäminen. Osoite foorumille on tällöin: www.maritimeforum.fi/index.php?wap2
  Vanhemmalla WAP-protokollalla onnistuu vain foorumin selailu, jolloin osoite on: www.maritimeforum.fi/index.php?wap

 • Ylläpito
  Foorumin ylläpitoon kuuluvat seuraavat henkilöt:

  Administraattori:
  Arttu Laaksonen

  Moderaattorit:
  Miran Hamidulla
  Joni Huopana
  Sami Koskinen
  Jani Nousiainen
  Mikko Pätäri
  Tuomas Romu

  Kätevimmin ylläpitoon saat yhteyden foorumin yksityisviestejä käyttämällä. Asiattomien viestien tapauksessa suositellaan käyttämään "Ilmoita valvojille"-toimintoa.

  Yleisissä asioissa sekä jäsenasioissa ota yhteys Arttu Laaksoseen, joko yksityisviestitse tai sähköpostitse forum at maritimeforum piste fi.

 • Äänestysten luominen
  Äänestyksiä luodaksesi sinun täytyy olla vähintään puolimatruusi.


.: FAQ :.