Merenkulkuun liittyviä elokuvia/tv-ohjelmia

Aloittaja Eerik Laine, 13.04.2001, 15:13:22

« edellinen - seuraava »

laivat

#30
Käsittääkseni suomalaisetkin ovat tehneet oman versionsa Lemmenlaiva tv-sarjasta, mutta tuo sarja tehtiin kuitenkin Sally Albatrossilla, ja osoittautui tappiolliseksi MTV3:lle, kuten arvatakin saattaa.

Kenny Leong

#31
No joo tota...se on sellanen p..ornoleffa ;D :D :)
Mut hieno oli se Mariellan Luxushytti.

Petri Lindqvist

#32
Toi leffa ois hauska ihan mielenkiinnosta nähdä. Mistähän sellaisen vois löytää??  8) ;D

Marko Mälkiä

#33
JHS:ää eli Joonas Hytönen Show:ta kuvataan syksyn aikana Cinderellalla, kerran kuukaudessa.

Jos kiinnostaa mennä katsomaan niin nauhoituspäivät Vikingin uudessa esitteessä, joka on tuttua ja (tylsää) tyyliä. Mutta jos meinaa voittoa tehdä niin eihän esitteisiin kannata uhrata rahaa!  :)

Matti Kauppinen

#34
Amerikkalainen Lemmenlaiva sekä uusi että vanha ovat laivoilla kuvattuja. Suomalaisen leffa nimeltä "Juhani on kuumeessa" alkaa Olympialta (hauska leffa muuten, kannattaa katsoa). Körmyistä Vetenalaiset vehkeet sekä Etelän Hetelmät on kuvattu osin Sympalla ja Serellä, Speed 2,  Kauniissa ja Rohkeissa oli kerran muotishow legendaarisella Queen Marylla. Tuota Kennyn mainitsemaa "aikuisviihde-elokuvaa" olen nähnyt huuto.netissä muutaman kerran myytävän. Osoite on http://www.huuto.net/ . Ruotsalaisessa hömppäkömediassa Seuramatkat 3:ssa on komea kohtaus kun Finlandia ajaa roskienkuljetus proomun ohi. Myöskin niinikään ruotsalaisissa Jönssönin Kopla elokuvissa on monesti vilahtanut eri varustamojen lauttoja ja laivoja.  

Petri Lindqvist

#35
Nyt on ilmestynyt myös sellainen pokeleffa, kun Punainen lähtö, joka on kuvattu ilmeisesti kokonaan vikingin laivalla. Pääosassa Raakel Liekki.

http://www.rakelliekki.com

Matti Kauppinen

LainaaNyt on ilmestynyt myös sellainen pokeleffa, kun Punainen lähtö, joka on kuvattu ilmeisesti kokonaan vikingin laivalla. Pääosassa Raakel Liekki.

Oletkos katsonut tuota Punainen lähtö -elokuvaa? ;D

Petri Lindqvist

#37

LainaaOletkos katsonut tuota Punainen lähtö -elokuvaa? ;D

En, mutta laivakohtausten takia haluaisin sen nähdä.

Matti Kauppinen

#38

LainaaEn, mutta laivakohtausten takia haluaisin sen nähdä.

Vain pelkkien laivakohtaustenko takia?;D Kyllä minä vaan luulen, että siinä leffassa taitaisi muut kohtaukset kiinnostaa enemmän kuin laivat. ;D

Petri Lindqvist

#39
Ehei suinkaan...  ;D

Miran Hamidulla

#40
No kun pornoleffat on jo vedetty tähän keskusteluun mukaan niin sitten varmaan uskaltaa mainita että MTV:n sairaassa Jackass ohjelmassa sekoiltiin "muutama" viikko sitten Silja Serenadella(lasketttiin mm. ostoskärryillä alas laivan portaita).  ;) ;D
Laivakuviani + muita kuvia

19.10 Stena Europe, 24.10 Stena Adventurer, 24.10 Ulysses, 26.10 Stena Superfast VII, 26.10 European Causeway, 27.10 Stena Mersey, 28.10 Superstar

Santeri

#41
Mäkin näin sen kun ne laski niitä portaita alas ostoskärryillä. En menisi ihan heti kokeilemaan. Voisi mennä laivamatka pilalle.
Miten muuten päättelit, että se oli Serenade eikä Symphony?

Matti Kauppinen

#42
Katselin eilen illalla elokuvan Tähdet Kertovat, Komisario Palmu ja huomasin että elokuvan lopussa muutama kohtaus oli kuvattu "olympialaiva" Birgerl Jarlilla.

Mikko-Oskari Koski

#43
Noista Lemmenlaivoista vielä. Taitavat olla aika hyvin tehtyjä, kun merialan expertitkin erhettyvät luulemaan niitä laivoilla kuvatuiksi. Näinhän siis EI OLE, vaan 90% materiaalista kuvattiin studioissa, poikkeuksena kuitenkin erikoisjaksot, joissa risteilykohteena on jokin muu paikka, kuin Acapulco.

Jenkeissä Lemmenlaivan ohjelmistoon tuloa edelsi poikkeuksellisen pitkä "ennakkoprosessi". Tv-sarjahan syntyy siten, että idea esitetään tuotantofirmalle, joka tekee pilottijakson, jonka sitten levitysfirman edustajat ja sattumanavaraisesti valittu koeyleisö joko hyväksyy tai hylkää. Love Boat oli saanut kaksi hylkäystä samasta firmasta, joka sitten lopulta alkoi sitä tehdä, tiedossa ei ole, kuinka monelle muulle sitä oli tarjottu. Sarjahan on juonellisesti luvattoman kökkö, mutta nykyään sitä kyllä katselee tietynlaisella kaihomielellä, varsinkin niitä jaksoja, joissa mukana on vain ydinjoukko vieraineen. Siis joka laivan henkilöstön ydinjoukko: Kalju kapteeni, pirtsakka risteilyemäntä, musta baarimikko, puulla päähän lyöty apulaispurseri ja sairaalasarjojen vitsejä toistava lääkäri...

Suomalainen Lemmenlaiva, jonka alkuperäinen nimi oli Mennään laivalla (nimi muutettiin, koska suomalaisversion katsottiin olevan niin lähellä alkuperäistä, että varmuuden vuoksi siitä maksettiin jopa jotain tekijänoikeuskorvauksia) kuvattiin täysin studio-olosuhteissa, Sally Albatrossilla käytiin vain tekemässä kohtausten välikuvat, joita sitten editointivaiheessa ripoteltiin sinne tänne. Sarjaa tehtiin vuosina -87-88 pari-kolmekymmentä jaksoa ja tuotannosta vastasi MTV, siis ei kukaan alihankkija. Kun ensimmäinen tuotantojakso päättyi, ei kenelläkään ollut haluja jatkaa, ilmeisestikään ei edes ilmaista, mutta aika kyseenalaisen tasoista mainosta saaneella Sallylla.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Matti Kauppinen

#44
Kaikkea Lemmenlaivasta ei varmastikaan läheskään kaikkea kuvattu laivalla. Mutta osia kuitenkin. Olen lukenut lehdistä, että ne risteilyt, joilla sarjaa kuvattiin olivat suuria menestyksiä. Matkustajia siis ainakin noille reissuille riitti. Sama homma päti Lemmenlaivan uuteen tulemiseen, jossa laivana oli Sun Princess. Sääli vain,että Loveboat: Next wave tuli Suomessa Neloselta, jolloin minulta jäi suurin osa jaksoista näkemättä.

Vanhan Lemmenlaivan Skandinavian Risteilyä on kuvattu myös Suomessa, sarjassa paikka oli tosin Oslo, mutta jos tarkasti katsoo kyseistä jaksoa huomaa Viking Sagan/ Songin Katajanokalla. Kyseisen jakson Suomen kohtausta kuvattiin Helsingissä Kauppatorin rannassa.