Viking Linen alusten telakoinnit

Aloittaja Petri Lindqvist, 24.02.2002, 14:55:57

« edellinen - seuraava »

Marko Mälkiä

Itse asiassa Isabellalla oli eilen taas tekninen vika, joka myöhästytti laivan saapumista Turkuun illalla. Myös Gabriella lähti siten myöhässä ensimmäiselle matkalleen Turusta Tukholmaan, mikä vielä tänäänkin aiheutti 20 minuutin myöhästymisen Turusta lähdettäessä.

Marko Mälkiä

Isabellalla saatiin jotain tavalliselle matkustajallekin näkyvää aikaan sen ollessa telakalla, ainakin Alandia Engineeringin sivuista päätellen:

Remontoitua Buffet-ravintolaa
Yökerhon uudistuksia

Jouni Rusanen

Loistavaa ! Vihdoinkin jotain uutta Isbellallakin... ! :P Täytyypä tutkistella tarkemmin ku tässä 21. päivä lähtee matkoille.  ;)

Oksanen

Siis todella hyvä juttu. :D Pääsenkin sopivasti katsomaan Uudistuksia 20.10  :D

Petri Lindqvist

Meikäläinen pistää paremmaksi, sillä lähden bellalle 14.10  ;D

Kenny Leong

Bella piiputtaa mutta silti paikat pysyy kiiltävinä ja siisteinä :thumb:

Pitäisi itsekin käydä katsastamassa päivitetty Bella kun viimeksi olin siellä vuonna -90 tai jotain laivan tehdessä 24 tunnin risteilyjä Helsingistä Suomenlahdelle.
Kyllä... Turku on kaukana ;) :D

Marko Mälkiä

Isabella näyttää olevan tammikuussa ja huhtikuussa kaikkiaan 6 vuorokautta pois liikenteestä. Erikoisen asiasta tekee se, että Viking Linen sivujen mukaan myös Amorella on samoina aikoina ulkona liikenteestä. Miksi ihmeessä molemmat juuri yhtä aikaa?

http://www.vikingline.fi/aikataulut/aikataulut/aikataulut/tur_ahv_tuk.asp

Mikko Tuominen

On totta että reitti vaikutta aika paljonkin laivan kuntoon ja yleis ilmeeseen. Elokuussa tuli reissattua mariellalla ja on todettava että laiva oli todella hyvässä kunnossa vaikka onkin vanhempi kuin isabella. Ja tukholmassa tehtiin maalaushommia oikeen urakalla :beer: näin se pitääkin olla. Turun linjallahan tällaiseen ei liene paljoa aikaa kun aina ollaan menossa mutta kuitenkin, sitä laikkaa ja telaa ja maalipurkkia saa käyttää. Mutta ei niin kuin Viimeksi amorellalla, että äijä maalasi taavetteja ihan pokkana ruosteen päälle. Hetken näyttää hyvältä mutta.. :-\

Heikki Helen

Lainaus käyttäjältä: Mikko Tuominen - 25.10.2004, 14:44:35
Mutta ei niin kuin Viimeksi amorellalla, että äijä maalasi taavetteja ihan pokkana ruosteen päälle. Hetken näyttää hyvältä mutta.. :-\

Totuus on kuitenkin se, että rautaa se ruostekin on... ja jokainen ruosteenajo vähentää siis sen raudan määrää... eihän se tietenkään kestä maalin alla, mutta kyllä se maalikerros siinä päällä hidastaa silti ruostumisprosessia ja aikaa ei oo aina ajaa kaikkea ruostetta pois... Eli on se parempi maalata silti vaikka ruosteen päälle, kuin jättää se ruoste siihen sellaisenaan...
Nykyään yli 1200 alusta ja 1600 kuvaa ---> http://www.hhlweb.org

Mikko-Oskari Koski

Lainaus käyttäjältä: Marko Mälkiä - 17.10.2004, 18:27:40
Isabella näyttää olevan tammikuussa ja huhtikuussa kaikkiaan 6 vuorokautta pois liikenteestä. Erikoisen asiasta tekee se, että Viking Linen sivujen mukaan myös Amorella on samoina aikoina ulkona liikenteestä. Miksi ihmeessä molemmat juuri yhtä aikaa?

http://www.vikingline.fi/aikataulut/aikataulut/aikataulut/tur_ahv_tuk.asp

Tammikuussa kyseessä lienee tavallinen pikahuoltoseisahdus, joka ajoittuu kahteen peräkkäiseen maanantaihin sekä seuraavaan yöhön. Ja samanaikaisesti varmaan sen takia, ettei ainakaan Turussa tarvitse edes siftailla, Tukholmassa mitä ilmeisimmin joudutaan sekin tekemään Helsingin laivan ja Cinderellan ollessa iltapäivällä hetken aikaa samanaikaisesti kiinni.

Huhtikuun liikennekatko on mielenkiintoisempi. Molemmat alukset maanantaista perjantaihin Turussa ja kumpikaan tuskin kuitenkaan telakoituu.
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Joni Huopana

Juu, olen aiemmin(kin) ihmetellyt, että miten nämä huoltojutut oikein suunnitellaan.

Ehkäpä laivoille tehdään joku sama huoltotoimenpide/juttu Turussa yhtäaikaa. Ilmeisesti se on niinkin tärkeä (tai välttämätön) toimenpide, ettei haittaa viiden päivän lähtöjen menetys.

Emil Östman

Missäs nämä Vikingit käyvät telakalla yleensä?

Mikko Tuominen

Naantalin luonnonmaa on ollut aika yleisesti Vikingillä suosion kohteena.

Mikko Tuominen

Huhtikuun liikennekatkosta puheenollen, isabella ei varmastikaan telakoidu, sehän oli kuivilla viimeksi syksyllä, mutta amorella saattaa kuivilla käydä. Vaikka kyseessä ei ole kuin muutaman päivän katko (4.4-8.4) on telakka silti mahdollinen. Kyllä tuossa muutamassakin päivässä keritään tekemään ainakin pohjan pesu ja pahimpien paikkojen uudelleenmaalaus. Symphonyn potkuriremonttiin viime keväänä riitti yksi peruutettu risteily, miksei siis pikaiseen telakointiin muutama päivä. Naantalista turkuun matka kun on varsin lyhyt joten telakkaa voidaan venyttää aika pitkälle ennen ensimmäistä lähtöä. Amorella muistaakseni on käynyt kuivilla viimeksi 2002 lokakuussa joten nyt olisi korkea aika pohjan huollolle, tähän väliin kun mahtuu vuoden 2003 paha jäätalvi joka varmasti jätti jälkensä. Näin ollen amorella olisi tuon ajan luonnonmaalla ja isabella todennäköisesti viikkarin laiturissa. Nyt tuskin on tarvetta käyttää rahtisataman paikkoja koska amorellakin on poissa kehistä. Mikäli amorella ei menisikään telakalle, kuvio on mielenkiintoisempi, toinen omalla paikallaan, toinen rahtisatamassa  ??? Ei vaan voi olla ajattelematta sitä näkyä, että sisarukset vierekkäin luonnonmaan kuopassa, se olis laivakuvaajan paratiisi, mutta tätä EI tule tapahtumaan 100 varmasti.

Joni Huopana

Lainaus käyttäjältä: Mikko Tuominen - 09.01.2005, 19:18:08
Amorella muistaakseni on käynyt kuivilla viimeksi 2002 lokakuussa joten nyt olisi korkea aika pohjan huollolle, tähän väliin kun mahtuu vuoden 2003 paha jäätalvi joka varmasti jätti jälkensä.

Amorella näyttikin hieman ruosteiselta, kun näin sen perjantaina.

Eikös ole olemassa sääntökin, jonka mukaan alus pitää telakoida joka toinen vuosi?