Rosellalla ongelmia keulavisiirin kanssa

Aloittaja Kimmo Rantanen, 28.06.2008, 21:16:14

« edellinen - seuraava »

Kimmo Rantanen

Rosellalla on ollut ongelmia keulavisiirin hydrauliikan kanssa, joka on aiheuttanut myöhästymisiä...

Bogvisiret försenade Rosella
Publicerad: igår 13:32
Lokalt Krånglande hydraulik i bogvisiret ledde till att Rosella fick lägga aktern till i Mariehamn natten mellan onsdag och torsdag. Det ledde till försening, igen. Det är andra gången som Rosella har tekniska problem som leder till försening sen starten.
Natten mellan onsdag och torsdag försenades Viking lines Rosella på grund av tekniska problem med hydrauliken i bogvisiret. Man blev tvungen att svänga och köra in med aktern istället. Tidigare ledde problem med en maskin till att Rosella försenades. På grund av den förseningen tvingades färjan förtöja vid en annan kajplats där landgången inte passade. Då fick passagerarna lämna fartyget via bildäck.
Nu pratas det om att det gått troll i Rosella och att fartyget har svårt att hålla turlistan.
Stämmer det, Viking Lines vice vd Boris Ekman?
– Nej, det har hänt två gånger att färjan haft tekniska fel. Av 144 turer har Rosella varit försenad mer än 15 minuter endast sex gånger. Jag tycker det är lite.
Ekman har förståelse för att folk reagerar negativt när de måste vänta på att gå iland och man snabbt vill hem och sova.
Eftersom färjan kom in på rutten senare än planerat har den haft en inskolningsperiod som sammanfaller med högsäsongen och det är också en förklaring till att det kan förekomma endel förseningar påpekar Ekman. Och marginalerna på en kortrutt är mindre om något skulle krångla.
I tisdags försenades Isabella på grund av problem med bogportarna. Förseningen var cirka en timme.

http://www.nyan.ax/nyheter/index.pbs?news_id=34481