St. Peter Linen liikenne

Aloittaja Jussi Lampinen, 18.01.2010, 09:38:38

« edellinen - seuraava »

Sven Liljeström

MSC on niin suuri sveitsiläinen tekijä, että tässä saattaa aika pian käydä niin, että kaikissa niissä
laivoissa kohta on "MSC:n skorsteenimerkki" riippumatta siitä, missä purjehtivat!
Mitä sitten Pietarin tulevaan matkustajaliikenteeseen tulee, niin toistan aikaisemman, kauan sitten
esittämäni näkemykseni vuosien takaa, että reitillä ei kukaan, eikä mikään ulkomainen yrittäjä pärjää,
koska sataman ns. "säännöt" muuttuvat viikoittain!
Toisaalta tilanne on tällä hetkellä aivan toinen, koska SOK jättää Pietarin ja saattaa hyvinkin kulua
useita vuosia ennen kuin tilanne normalisoituu - jos.

Ilves Valta

Moby–MSC-keississä on Välimerellä uuden vielä vahvemman toimijan syntymahdollisuus, kun MSC omistaa jo Grandi Navi Velocin, eli tuttavallisemmin GNV:n. Pidemmän päälle tulossa saattaisi hyvinkin olla GNV:n ja Mobyn fuusio. Mitä se sitten vaikuttaa mahdolliseen Moby SPL -kuvion jatkoon on vaikea sanoa. Varmasti on juurikin niin, että Venäjälle on turha yrittää ilman paikallista osaamista (mitä SPL:llä on)... mutta onko sinne vuosiin mahdollista yrittää ollenkaan? Vaikka Venäjän–Ukrainan sota loppuisi huomenna eivät lännen ja Venäjän suhteet ihan heti ole palaamassa normaaleiksi.

Johannes Erra

Minun on mahdotonta nähdä, että St Peter Line voisi aloittaa liikenteen uudelleen niin kauan kuin Putinin luoma valtajärjestelmä Venäjällä on pystyssä. Tämä ei siis ole kannanotto siihen, kuinka kauan nykynuoteilla Venäjällä mennään. Sitten kun siellä tilanne muuttuu, voidaan olla vastaavassa tilanteessa kuin ennen Putinin suurhyökkäystä Ukrainaan, tai sitten jossakin täysin toisessa tilanteessa. Pidän epätodennäköisenä, että tämä varustamo silloin enää olisi kuvioissa mukana, vaikka Venäjän historia osoittaa tietysti senkin, että odottamatonkin muuttuu joskus todeksi.

Omistajan pitäisi pikimmiten yrittää järjestää Princess Anastasia Venäjältä pois, jos siis haluavat siitä vielä joskus taloudellista hyötyä. Mitä pidempään alus lilluu Murmanskin lähistöllä, sitä varmemmin Venäjän viranomaiset keksivät (teko)syyn jolla aluksen voi napata haltuun pysyvästi.

Ilves Valta

Juuri tänään tuli Venäjältä uutisia, että SPL olisi suunnittelemassa Pietari–Kaliningrad-liikennettä kun muu ei onnistu. Vaan onnistuuko sekään kun laiva on Italian lipulla.

Mikko-Oskari Koski

Tuskin tuollaisesta mitään ongelmia oman maansa sisällä operoivalle venäläisvarustamolle tulisi. Laiva otettaisiin haltuun samaan tapaan kuin Krim tai venäläisyhtiöille liisatut Airbussit.
Moby, tai kuka sitten ikinä laivan laillinen omistaja olisikaan, voisi kirjata purkin menetetyksi. Jos joku vakuutus siitä jotain korvaisi, se voisi näitä apuja hakea. Eri asia tietysti on, saisiko mitään, tätä kun olisi hiukan hankala pitää varsinaisesti onnettomuutena. Pikemminkin Moby on itse aiheuttanut itselleen ongelmia hakeutumalla tekemisiin venäläisten kanssa... ::)
"Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka"
Carl-Erik Creutz, 1950

Mikko Valli

 Princess anastasian seuraava määränpää olisi Italian Messina.

Tauno Hermola

Lainaus käyttäjältä: Mikko Valli - 05.06.2022, 14:49:08
Princess anastasian seuraava määränpää olisi Italian Messina.

Näyttää jo olevan Englannin kanaalissa.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:149677/zoom:10

Tauno Hermola

Jotain ongelmia vielä melkein "loppumetreillä"?

LainaaPosition Received: 2022-06-12 02:01 UTC
5 minutes ago

Vessel's Local Time:
2022-06-12 03:01 LT (UTC +1)

Area: WMED - West Mediterranean

Current Port: -

Latitude / Longitude: 37.93157° / 7.028168°

Status: Not Under Command

Speed/Course: 0.3 kn / 243 °

AIS Source: 2881 ICTS SOCIB

Tero Lindfors

Matka jatkuu Mobyn Onoraton hinaajan vetämänä. Konerikko?

Tauno Hermola

Princess Anastasian pitkähkö telakointi näyttää päättyneen - tai ainakin alus on tänään siirtynyt telakka-altaasta laituriin.