Risteilykesä 2012

Aloittaja Juha Paulavuo, 22.11.2011, 16:14:16

« edellinen - seuraava »

Juha Paulavuo

Cunard-varustamon alus Queen Victoria poikkeaa jälleen ensi kesänä Helsingissä ainakin kahden risteilyn aikana. Alus saapuu Helsinkiin tiistaina 15. toukokuuta sekä perjantaina 6. heinäkuuta.

Helsinki on yksi etappi 14 vuorokauden risteilyillä. Helsinkiin alus saapuu Tukholmasta ja jatkaa seuraavana päivänä Pietariin. Sieltä matka jatkuu muun muassa Tallinnan kautta takaisin Englannin Southamptoniin.

aamulehti

Kimmo Heinonen

#1
Helsinki uhkaa hävitä kilpailun risteilyaluksista Tallinnalle

LainaaVaikka Helsinkiin tulee ensi kesänä ennätysmäärä suuria risteilyaluksia, ei yksikään laiva vaihda matkustajia kaupungissa. Useat varustamot ovat valinneet ensi kesäkauden vaihtomatkustajasatamaksi Tallinnan edullisempien väylämaksujen vuoksi.

Helsingin sataman viestintäpäällikön Eeva Hietasen mukaan vaihtomatkustajakäyntien määrässä on tapahtumassa suuri muutos viime vuoteen verrattuna.

http://yle.fi/alueet/helsinki/2011/12/helsinki_uhkaa_havita_kilpailun_risteilyaluksista_tallinnalle_3117690.html

Kenny Leong

#2
Parhaillaan San Giorgio del Porto shipyard -telakalla Genovassa uudistettavana oleva Costa Romantica, jota uudistuksen jälkeen kutsutaan nimellä Costa neoRomantica vierailee Baltian kierroksellaan Helsingissä 28.7.2012.

Swan Hellenicin Minerva on myöskin uudistettavana Bremenhavenissa ja jää nähtäväksi vieraileeko tulevana kesänä Helsingissä. Menneenä kesänä alus taisi vierailla Helsingissä vain yhden kerran(?). Minervan keskeneräisistä uudistustöistä on jo muutamia kuvia >> http://minerva.swanhellenic.com/news/news-from-minerva-s-upgrade-147.html (Huomaa uusi Orpheus Lounge!).

Olli Tuominen

Helsingin satama on päivttänyt ensi kesän risteilijävierailut odotettavien risteilijöiden listalle. Lista on tietysti tässä vaiheessa vielä osin epäluotettava, mutta jotain osviittaa se ensi kesästä antaa.

Eteläsataman puolella näyttäisi olevan seuraavia uusia verrattuna tähän vuoteen
- Saga Cruisesin uusi Saga Sapphire sekä Quest for Adventure, joka viime kesänä seilasi Saga Pearl II-nimellä.
- Ponantin Le Diamant
- Princess Cruisesin Ocean Princess
- Hapag-Lloydin Columbus 2
- Star Flyer edustaa Star Clippers-varustamoa.

Länsisataman puolella uutta tähän vuoteen verrattuna ovat
- Kennyn mainitsema Costa neoRomantica ja Costa Fortuna.
- Tauon jälkeen Helsinkiin tulee myös Thomson Spirit, joka käy Helsingissä viisi kertaa kesän aikana.
- Phoenix Reisenin Artania, eli entinen P&O:n Artemis vierailee Helsingissä uudella nimellä.
- Holland America Line tuo Helsinkiin Ryndamin
- RCCL jatkaa Visionilla, mutta myös Brilliance of the Seas tulee Helsinkiin.

Listalta löytyy myös Mona Lisa II, jonka pitäisi niin ikään tehdä useampi Helsingin-vierailu. Ilmeisesti kyseessä olisi Mona Lisan korvaajaksi kaavailtu alus, joka on aiemmin ollut Pullmanturin liikenteessä Atlantic Star-nimellä. Tällä hetkellä alus on kuitenkin makuutettuna Marseilles'ssa. Onko jollain mahdollisesti tarkempaa tietoa Atlantic Starin tulevaisuudesta?

Kim Helle

Lienee selvää että kustannusrakenne lahden tällä puolella on kalliimpi tehdään mitä tahansa mutta ihmetyttää kuitenkin se ettei tunnnuta asialle tehtävän mitään. Etenkin noissa väylämaksuissa luulis olevan jotain jouston varaa, etenkin niille jotka kesässä käyvät useammin. Länsisataman fasiliteetit noiden vaihtojen osalta ei ole kaikkein parhaimmat, pakko myöntää, toivottavasti sataman muuttuessa asia korjaantuisi.

Kuvattavaa taas luvassa, toivottavasti tulevana kesänä onnistuisi veneestä kuvaaminen useammin. Tuppas olemaan männä kesänä turhan tuulista tälle kuvaamismuodolle. Ei sinänsä tulihan niitä otettua mutta suurin osa oli täyttää scheissea.
Päivitys

Tulossa: Mystar 19.4.2024

Menneet: Megastar 30.3.2024

Kalle Id

Risteilijälistassa pisti silmään 17. toukokuuta Eteläsatamaan tulevaksi merkitty Sorolla. Ainoa tämän niminen alus jonka itse onnistuin löytämään on tämä Acciona Trasmediterranean autolautta. Pienen tutkimisen jälkeen vaikuttaa siltä, että kyseessä todella on samainen alus - Sorolla tulee kiertämään Pohjois-Eurooppaa ensi keväänä turkkilaisille rahdattuna näyttelyaluksena.

Jani Nousiainen

Tuo on tosiaan jo sen verran harvinaisuus että pitää käydä kuvaamassa kun saapuu  ;D
Matkustajalaivat.com

Tulevaa: Viking XPRS 15-16.8 St. Ola 16.8 Ionis 16.8 Viking XPRS 18.8 Baltic Princess 19-20.8 VikingGrace 20-21.8

Eerik Laine

Viime vuonna haloota herätti vuoden alussa Ankran ja Samsunin ilmestyminen mm. Tukholman risteilijälistaan. Kevään aikana vierailu kuitenkin syystä tai toisesta peruuntui. Alukset oli myös tuolloin määrä valjastaa turkkilaisiksi messualuksiksi, mutta ilmeisesti mukaan ei saatu houkuteltua tarpeeksi näytteilleasettajia.  Onko tänä vuonna parempi onni, jää nähtäväksi.

Marko Stampehl

Näyttää kyllä tällä hetkellä siitä että tulee...

http://www.yuzersergi.com/en/genel.aspx
Ich fotografiere, also bin ich!

Eerik Laine

Eipä näytä taas tämäkään messuprojekti ilmeisesti saaneen tarpeeksi tuulta purjeisiinsa. Kevään matka on peruttu ja seuraava yritys on suunniteltuna myöhäissyksylle. Aloitus Istanbulista Sorollalla 21.10.2012. Helsingissä on määrä poiketa 20.11. ja messukiertueen on määrä päättyä Tukholmaan 21.-22.11.

Juha Paulavuo

8.5. Hurtigrutenin MS Fram Helsingissä. Tulee Kööpenhaminasta ja jatkaa Pietariin

Kenny Leong

Lainaus käyttäjältä: Juha Paulavuo - 29.04.2012, 19:27:20
8.5. Hurtigrutenin MS Fram Helsingissä. Tulee Kööpenhaminasta ja jatkaa Pietariin

Aluksi näytti siltä(?) ettei FRAMia näkyisi tänä vuonna Helsingissä mutta hyvä että näkyy... FRAM näyttää käyvän toisen kerran Helsingissä 15.5, jolloin alus saapuu klo.08.00 ja lähtee klo.19.00. Valoakin riittänee tuohon aikaan illasta valo- ja videokuvauksen kantilta katsottuna.

Juha Paulavuo

Maarianhaminassa 20 risteilyvierailua kesän aikana, laivoja on kahdeksan.

ålands sjöfart

Olli Tuominen

Risteilykesä Helsingissä alkoi eilen, tällä kertaa Länsisatamassa Aidasolin johdolla: KLIK

Kalle Id

Olin Ollin kanssa pyörimässä rannoilla, joten tässä toinenkin linkki risteilykauden avajaiskuviin: http://kships.blogspot.com/2012/05/aidasol-in-helsinki-6-may-2012.html