Merenkulku > Muut alukset

Rahtialus upposi yhteentörmäyksen jälkeen Suomenlahdella

(1/11) > >>

Pekka Laakso:
"Kaksi kauppa-alusta kolaroi Suomenlahdella
6.3.2006 03:30


Kaksi kauppa-alusta on kolaroinut Suomenlahdella myöhään illalla.

Toinen aluksista upposi Viron aluevesillä sattuneessa törmäyksessä. Suomenlahden merivartioston mukaan uponneessa aluksessa oli 14 miehistön jäsentä, jotka pelastettiin venäläiselle jäänmurtajalle.

Uponnut kauppa-alus oli alumiinilastissa ja rekisteröity Dominicaan. Toinen onnettomuudessa mukana ollut alus kärsi merivartioston tietojen mukaan vain vähäisiä vaurioita. Alus purjehtii Maltan lipun alla.

Onnettomuus tapahtui hieman ennen puolta yötä noin 45 kilometrin päässä Suomen rannikolta Vaindlo-majakkasaaren pohjoispuolella. Kummallakaan aluksella ei ollut lastina öljyä.

Merivartiostolla ei ollut toistaiseksi tietoa onnettomuuden syystä.
(STT)"

Oh-hoh, että oikein upposi näin jääoloissa. Minkänimisistä aluksista mahtaa olla kyse?

Sakari Savinainen:
 ??? Sen mitä viron kielisiltä sivuilta sain ongittua niin kyseessä on alukset Runner 4 (joka upposi) ja Svjatoi Apostel ??? Runnerin 14 hengen miehistön pelasti venäläinen jäänmurtaja Kapitan Sorokini! Viisaammat korjatkoon mahdolliset virheeni :beer

Timo Lehtinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Sakari Savinainen - 06.03.2006, 09:53:47 --- ??? Sen mitä viron kielisiltä sivuilta sain ongittua niin kyseessä on alukset Runner 4 (joka upposi) ja Svjatoi Apostel ??? Runnerin 14 hengen miehistön pelasti venäläinen jäänmurtaja Kapitan Sorokini! Viisaammat korjatkoon mahdolliset virheeni :beer

--- Lainaus päättyy ---

Elikkäs siis Runner 4 ja Svyatitel Apostol Andrey (valmistettu v.2002). Sorokin pelastajana. Tuota kauttahan kulkee yksi venäläisten käyttämä ränni. Joku on taas töhöillyt oikein urakalla.

Juhani Mehto:
Uponnut alus on siis tämä paatti, entinen Spliethoffin gracht, kuten ulkomuodosta voi päätellä. Kuvasin sen itsekin Pietarissa viime vuonna.

Wirrankosken Rami:
Tässä vielä sama alus viime kesänä kuvattuna Suomenlahdella SuperSeacatilta. Runner 4 matkalla Pietariin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta